GENIET VAN
SINT-PIETERS-WOLUWE,
EEN BUITENGEWONE
BELEVING

EEN LOCATIE EN EEN LEVENSSTIJL

Sint-Pieters-Woluwe is een gemeente die tot ieders verbeelding spreekt. Je woont er vlakbij Brussel, maar toch middenin het groen, en omringd door weelderige villawijken. Een locatie die tegelijkertijd rustig en levendig is.
En die bovendien heel wat in petto heeft voor levensgenieters. Op de bekende zaterdagmarkt van Stokkel word je wekelijks getrakteerd op een uitgebreid aanbod aan kwalitatieve producten. Je zondagse broodjes haal je met de fiets bij de populaire patisserie Sirre. En natuurlijk is ook Woluwe Shopping Center met zijn 130 bekende en prestigieuze winkels en diverse eetgelegenheden vlakbij.
Les Emeraudes is een plek die werkelijk alles in huis heeft, voor iedereen die wilt leven én beleven.


Genieten van het groen

Even de benen strekken? Bien sûr! Laat je verrassen door alle natuurpracht in de naburige omgeving. Het Parmentierpark ligt bijvoorbeeld maar 400 m verder. Neem een dekentje, wat drank en hapjes mee en geniet van een zonovergoten picknick in je eigen buurt. Of kuier even door het mooie Woluwe Park of langs de historische Mellaerts vijvers. Ook de Groene Wandeling brengt je op idyllische plekken langs het pad van de Woluwe, het oude riviertje waaraan de gemeente z’n naam te danken heeft.


thuishaven voor bourgondiërs

Wie van lekker tafelen houdt, vindt zeker z’n gading in deze buurt. Voor een snelle lunch kan je terecht bij het leuk ingerichte restaurant Jules et Charles. Mag het wat meer zijn? Dan ben je als fijnproever, op een paar straten van je appartement, bij sterrenrestaurant Bon Bon aan het juiste adres. Nog dichter bij huis vind je Le Vignoble, waar je in art deco-stijl geniet van een voortreffelijke Franse keuken. Hou je zelf van kokerellen? Dan is Rob The Gourmets’ Market jouw paradijs voor al je gastronomische delicatessen.


De wereld aan je
sportieve voeten

Sportief aangelegd? Dan kan je in Sint Pieters Woluwe werkelijk je hart ophalen. Als hardloper is het uitgestrekte Zoniënwoud (140 ha!) een eindeloos trainingsdecor. Eerder een andere sport in gedachten? In het Wolu Sports Park vind je maar liefst 9 tennisvelden, een voetbal- en een hockeyveld, 13 petanquebanen een danszaal én een restaurant met een ruim terras en speeltuin.
Bij Spa & Wellness Aspria ‘Royal La Rasante’, de meest prestigieuze country club in de buurt, kan je dan weer terecht voor een duik in het zwembad, een sessie in de hightech fitnessruimte … of wat ontspanning in de wellness. Bij L’Ombrage kan je het beste van jezelf geven op het hockey- of tennisveld en ook Sportcity, het belangrijkste sportcentrum van het Brussels gewest, ligt op een boogscheut. Golfliefhebbers vinden dan weer op 5 km van hun deur de exclusieve Royal Golf Club of Belgium.

lees meer

Zavel in Brussel

15 MIN

Ring van Brussel

8 MIN

Metrostation Stokkel

7 MIN

Woluwe Shopping Center

9 MIN

Openbaar vervoer

Op 100 m van je deur stopt bus 36 die je op nog geen half uurtje naar het Schumanplein brengt.
Of stap 10 minuten naar de halte van tram 39 om een kwartiertje later op het Montgomeryplein te staan.